IBM slaat zijn slag bij ABB Group

ABB Group doet bijna 90 procent van zijn IT de deur uit. Deze wordt voor de komende tien jaar in handen gegeven van IBM. Het contract is 1.1 miljard dollar waard.

IBM heeft de samenwerking met ABB flink verstevigd. In 2001 sloten de twee bedrijven al een samenwerkingsovereenkomst ter waarde van 600 miljoen dollar. Met de nieuw gesloten samenwerking is IBM voor de komende tien jaar verzekerd van 1,7 miljard dollar aan inkomsten. AB wil zich volledig toeleggen op de kernactiviteiten en daar is ict geen onderdeel van.
 
90 procent van de computeractiviteiten komen in handen van IBM. De deal betekent voor 780 medewerkers van ABB de overstap naar Big Blue. Door pilotprojecten in Zweden en India zijn eerder al 510 ABB-medewerkers in dienst gekomen bij IBM. Slechts een kleine groep ict'ers blijft in dienst van ABB om de samenwerking in goede banen te leiden.
 
IBM wordt verantwoordelijk voor ict-afdelingen in 14 landen in Europa en Noord Amerika. Het gaat daarbij met name om het beheer van de servers, besturingssystemen, bedrijfsnetwerken, pc's en helpdesken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-07-30T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.