Novell breidt Linux-activiteiten uit met Ximian

Met de overname van Ximian gaat Novell Linux-oplossingen voor desktopcomputers en servers leveren. Details van de overname zijn niet bekend gemaakt.

Novell verkrijgt twee belangrijke speerpunten door de overname van Ximian die de betrokkenheid van Novell bij de open source-gemeenschap versterken: Gnome, een project om een volledige Linux-desktop te leveren, en Mono, dat applicaties die ontwikkeld zijn met Microsoft .NET laat draaien op Linux, Unix, Windows en andere besturingssystemen.
 
"Linux is het snelst groeiende platform omdat het klanten helpt om uitdagingen effectief aan te gaan, zowel van een kosten- als een prestatiestandpunt", zegt Jack Messman, ceo van Novell. "Toch staan klanten nog voor twee belangrijke beslissingen: hoe voorzien we in een kosteneffectief beheer en onderhoud van Linux-systemen en hoe implementeren en ondersteunen we goedkope Linux-desktops binnen de organisatie. Novell levert nu het antwoord op beide vragen."
 
David Patrick, ceo van Ximian, is aangesteld als general manager van de nieuwe Novell Ximian Services-divisie. Ximian werd opgericht in 1999 en heeft meer dan een miljoen eindgebruikers wereldwijd. Het product van Ximian, Red Carpet Enterprise software, voorziet zakelijke gebruikers van een gecentraliseerd softwarebeheer van Linux-desktops en servers. Te zijner tijd zal Red Carpet Enterprise geïntegreerd worden in de Zenworks-productlijn van Novell.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-08-05T00:00:00.000Z Redactie Computable/CRN
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.