Intel voegt zich bij Eclipse-consortium

Intel stapt in het door IBM opgerichte Eclipse-consortium. Die organisatie verenigt producenten van software-ontwikkelhulpmiddelen om een open integratieplatform voor hulpmiddelen te scheppen.

Eerder zijn al it-leveranciers Borland, Oracle, Fujitsu, Togethersoft, Red Hat, standaardenorganisatie Object Management Group (OMG) en het door IBM overgenomen Rational toegetreden. Chipproducent Intel laat zich vertegenwoordigen door algemeen directeur van de software-divisie Jonathan Khazam.
 
Het bedrijf wil ontwikkelaars plugins voor het Eclipse-platform bieden waarmee zij hun applicaties kunnen optimaliseren voor Intels Pentium 4-, Xeon- en Itanium-processoren. "Wij zullen een actieve rol spelen om interoperabiliteit tussen en integratie van ontwikkelhulpmiddelen binnen het Eclipse-raamwerk te bevorderen", aldus Khazam.
 
Intel zal zijn eigen hulpmiddelen, Intel Compilers en Intel Vtune Performance Analyzers, integreren met de Eclipse-ontwikkelomgeving. Het consortium (http://www.eclipse.org) is verheugd over de toetreding van dit nieuwste lid.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-08-06T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.