Mad Hatter lijkt weer later te komen

Sun Microsystems Linux-desktopsysteem voor kantooromgevingen lijkt weer uitstel op te lopen. Software-president Jonathan Schwartz zegt dat het taakgerichte systeem later dit jaar verschijnt.

Schwartz zei dit bij de Mad Hatter-demonstratie die hij gisteren gaf op de Linuxworld-conferentie in San Francisco (http://www.computable.nl/artikels/buitlan3/i3303tta.htm). Mad Hatter is in september vorig jaar al aangekondigd op de bedrijfsbrede Network Conference van Sun in San Fransisco (http://www.computable.nl/artikels/buitlan2/i3902shb.htm). Het servergebonden desktopsysteem zou oorspronkelijk begin dit jaar op de markt verschijnen. In januari werd al bekend dat het project uitstel opliep; het zou deze zomer gereed zijn.
 
Schwartz zegt nu dat het beheerbare kantoorplatform, voor beperkte taakgerichte functies, later dit jaar beschikbaar zal zijn. Mad Hatter is bestemd voor Suns eigen Sunray slanke clients, maar ook voor pc's met Linux (Red Hat of Suse) en zelfs voor werkstations met Suns Unix-variant Solaris. Voor de Linux-pc's heeft de serverleverancier verbonden gesloten met Red Hat en Suse. De relatie met laatstgenoemde is begin deze week aangehaald.
 
Zoals in het bericht 'Sun demonstreert Linux voor desktop' reeds gemeld is het bedrijf lid geworden van het Open Source Development Lab (Osdl). Dit consortium is al vanaf augustus 2000 operationeel onder aanvoering van IBM, Dell, HP en Intel. Dit consortium praatte al met Sun over toetreding (http://www.computable.nl/artikels/binnlan3/n3103rop.htm).
 
Overigens komt IBM later dit jaar ook met een op Java-gebaseerd taakgericht desktopsysteem voor kantoren. Dat Windows/Office-alternatief is in april aangekondigd (http://www.computable.nl/artikels/archief3/d16jb3ol.htm).
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-08-08T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.