Aandeelhouders van Belgacom willen geld zien

Na SBC en Singtel, heeft ook de derde minderheidsaandeelhouder Tele Danmark laten weten dat het zijn participatie in Belgacom wil verzilveren. De druk om Belgacom naar de beurs te brengen neemt daardoor toe.

Het Amerikaanse SBC, Singtel uit Singapore en TDC (Tele Danmark), samen verenigd in het Adsb consortium, betaalden in maart '96 omgerekend 1,8 miljard euro voor de helft min één aandeel van Belgacom. Nu de grote winstgevende jaren van de dominante telecomaanbieder achter de rug zijn en de minderheidsaandeelhouders zelf ook met minder inkomsten kampen, willen ze hun participatie verzilveren.
 
De enige oplossing is een beursgang. De Belgacom-top liet immers weten dat fusieplannen niet langer op de agenda staan. Ook de regering zou via de beurs opnieuw langs de kassa kunnen passeren. Johan Vande Lannotte, die Rik Daems opvolgde als minister van overheidsparticipaties, houdt voorlopig nog de boot af en wil het dossier eerst grondig bestuderen. Daems heeft voor de verkiezingen in mei al laten weten dat een beursgang niet uitgesloten is, "tenminste als het economisch klimaat opnieuw aantrekt". Belgacom is één van de laatste West-Europese telecombedrijven die nog niet beursgenoteerd is. Het is dus niet uitgesloten dat het in 2004 op de Brusselse beurstabellen zal verschijnen. Het wordt dan meteen de grootste beursintroductie in de Belgische geschiedenis.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-08-07T00:00:00.000Z Redactie Computable/CRN
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.