Sun demonstreert Linux voor desktop

Op de Linux World conferentie in San Francisco heeft Jonathan Schwartz, Suns executive vice president voor software, de eerste versie van Suns op Linux en Java gebaseerde desktop-systeem gepresenteerd.

Sun deed in San Francisco ook nog een aantal andere aankondigingen die de innovatie en acceptatie van Java en Linux moeten bevorderen. Daarnaast treedt het bedrijf toe tot het Open Source Development Lab (Osdl), een internationaal consortium van technologiebedrijven, gericht op de verdere ontwikkeling van open-standaard software zoals Linux. Suns bijdrage aan Osdl ligt vooral op het gebied van datacenter- en carrier-omgevingen.
 
Tijdens zijn presentatie demonstreerde Schwartz voor het eerst Project Mad Hatter, Suns volledig geïntegreerde open desktop-omgeving voor Linux-, Solaris- en Sunray-systemen, gebaseerd op Java technologie, de Gnome desktop-omgeving, Ximian Evolution en Star Office kantoorapplicaties. Het alternatief voor de desktop - later dit jaar officieel beschikbaar - zal de kosten per gebruiker sterk doen dalen, terwijl het tegelijk op een veilige manier dezelfde omgeving, functionaliteit en uitwisselingsmogelijkheden biedt als de gebruikelijke pc-omgeving. Het systeem zal formeel geïntroduceerd worden op de Sun Network conferentie in september.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-08-08T00:00:00.000Z Redactie Computable/CRN
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.