Cms-specialist Interwoven fuseert met Imanage

Twee content management software (cms)-specialisten, Interwoven en Imanage, gaan over tot een volledige fusie van de activiteiten. Zes maanden geleden hadden ze al een distributieovereenkomst gesloten.

Imanage, dat gespecialiseerd is in 'collaborative content management' had enkele maanden geleden een overeenkomst getekend voor de distributie van Interwovens Worksite MP Suite, een oplossing die documentbeheer koppelt aan web-samenwerking, 'workflow' en portaalfunctionaliteit. Volgens de zaakvoerders van Imanage zoeken de klanten naar omvattender oplossingen, waardoor doorgedreven synergieën zich opdringen.
 
De gefuseerde groep gaat Interwoven heten en de fusie moet tegen november dit jaar afgerond zijn. Volgens beide bedrijven zou het nieuwe geheel goed zijn voor ongeveer 2500 klanten, met bijzonder weinig overlap. De fusie gebeurt middels een aandelenruil en extra cash, samen goed voor 171 miljoen dollar. Het bestuur van Interwoven benadrukt ook dat het aanbod van beide bedrijven complementair is. Interwoven biedt vooral producten rond inhoudbeheer en Imanage is gespecialiseerd in samenwerkingssoftware en in oplossingen voor document- en e-mailbeheer.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-08-11T00:00:00.000Z Redactie Computable/Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.