Meer virussen geregistreerd, maar minder schade

Virusactiviteit is over de eerste zeven maanden van 2003 licht gestegen, maar de kosten en gevolgen van virusuitbraken voor (groot)zakelijke gebruikers blijken mee te vallen, meldt antivirusleverancier Trend Micro.

Wormachtige virussen kwamen het meest voor in de eerste zeven maanden. In de meeste gevallen was sprake van 'mixed threats', waarbij diverse middelen gebruikt worden voor aanvallen. Naast e-mail worden onderdelen van oudere virussen of backdoors en andere mogelijkheden voor informatiediefstal uit Trojans en hacker-tools ingezet.
 
Trend Micro gaf in de periode tot 1 augustus 2003 meer dan 130 waarschuwingen uit voor virussen met laag en middelgroot risico. Alleen in juli waren dat er al 20. Het aantal wereldwijde medium-tot-hoge-risicowaarschuwingen steeg met circa 40 procent in de eerste helft van het jaar, in vergelijking met de eerste helft van 2002. De recente uitbraken hebben echter minder computers geïnfecteerd, minder schade aangericht en waren sneller voorbij dan grote aanvallen zoals de Melissa- of Love Letter-virusaanval van enkele jaren geleden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-08-13T00:00:00.000Z Redactie Computable/CRN
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.