Peoplesoft wijzigt aanklacht tegen Oracle

Peoplesoft breidt zijn aanklacht tegen Oracle uit met de beschuldiging dat het oneerlijke praktijken bedrijft. De aanklacht draait om het vijandige bod op Peoplesoft.

Oracle wordt ervan beschuldigd zijn bod te hebben uitgebracht om de bedrijfsvoering van Peoplesoft te verstoren. Toen Oracle kenbaar maakte Peoplesoft te willen kopen, had laatstgenoemde net aangekondigd JD Edwards te willen overnemen. Die aankoop is daardoor in woelig water gekomen, maar heeft inmiddels wel doorgang gevonden.
 
Een week na het uitbrengen van Oracle's bod heeft Peoplesoft zijn aanklacht ingediend. Nu voegt de aanklager eraan toe dat het uitgebreide bewijzen heeft van voortdurende oneerlijke zakenpraktijken, gepleegd door de Oracle-directie. Die zou Peoplesoft- en JD Edwards-klanten bewust hebben misleidt over zijn plannen voor ondersteuning en ontwikkeling van de producten van die twee leveranciers.
 
Peoplesoft heeft ook twee aanklachten gecombineerd die JD Edwards heeft ingediend, vóór de inlijving door eerstgenoemde softwareproducent doorging. Daarmee schrapt Peoplesoft de eigen aanklachten van het inmiddels overgenomen JD Edwards.
 
Oracle ontkent de aantijgingen en noemt de claims lachwekkend en ongefundeerd. "We wisten dat Peoplesoft een gewijzigde aanklacht zou indienen, dus zijn we niet verbaasd. Bovendien verandert dit niet onze intentie om hun over te nemen", verklaart woordvoerder Jim Finn. De databankleverancier heeft nog een tegenaanklacht tegen de Peoplesoft-directie lopen om de anti-overnameconstructie (poison pill) ongedaan gemaakt te krijgen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-08-13T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.