Speelgoedfabrikant gaat voor it-on-demand IBM

It-on-demand breekt door in de bedrijfswereld. Zo heeft de Deense speelgoedfabrikant Lego beslist zijn HP-infrastructuur te vervangen door IBM-producten 'on-demand'.

Het gaat om 230 HP-servers (HP 9000, Alpha en ProLiant) die vervangen zullen worden door een IBM-infrastructuur van 34 servers en opslagtoestellen. De 34 IBM-servers moeten, volgens Lego, vergelijkbare prestaties leveren als die van HP, terwijl de groep de exploitatie- en onderhoudskosten met 30 procent hoopt te verminderen. Hoewel ook HP een on-demand oplossing aanbiedt ging de voorkeur van Lego toch uit naar IBM, omdat de geboden oplossing van Big Blue nauwer aansluit bij de behoeften van het Deense bedrijf.
 
De IBM-oplossing bestaat uit twee eServer p690 servers, vier p650s servers, 24 eServer x440s servers, de Tivoli beheersoftware en vier Shark-opslagsystemen in san. Lego eist dat het de benutte capaciteit kan verhogen of verlagen in functie van de behoefte, en te betalen in functie van de reële capaciteit. De speelgoedfabrikant zal bovendien nog extra capaciteit kunnen halen bij IBM.
 
Momenteel is een groot deel van de migratie al achter de rug, de hele operatie moet tegen eind dit jaar voltooid moeten zijn. De waarde van het contract is niet bekend gemaakt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-08-13T00:00:00.000Z Redactie Computable/Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.