Pervasive Software lonkt naar eai-markt

De overname van de Data Junction Corporation volgt op eerdere overnames van Thinknet en Abacus, en maakt deel uit van Pervasives facelift-operatie.

Pervasive software, traditioneel gekend als leverancier van software voor databasebeheer, heeft het Texaanse bedrijf Data Junction Corporation overgenomen. Daarmee is een bedrag gemoeid van ongeveer 57 miljoen dollar. Data Junction Corporation, een bedrijf met een omzet van 14 miljoen dollar, is gespecialiseerd in integratie van gegevens over diverse platformen heen. Hiermee hoopt Pervasive zich ook als eai-speler op te werpen.
 
Het belangrijkste doel gaat echter verder dan louter een bescheiden stap te zetten in deze uiterst concurrerende markt. Pervasive wil zich vooral opwerpen als leverancier van totaaloplossingen voor gegevensbeheer. Concreet betekent dit dat het naast zijn traditionele databasebeheersoftware ook andere aspecten van het gegevensbeheer wil aanbieden, zoals gegevensreplicatie, gegevensbeveiliging, business intelligence en integratie van toepassingen.
 
Eerder dit jaar heeft Pervasive al Thinknet overgenomen, om hun gegevensbeveiliging- en auditttechnologie, en Abacus, om hun knowhow inzake zoekopdrachten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-08-14T00:00:00.000Z Redactie Computable/Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.