Adobe neigt steeds meer naar Windows

Adobe neigt meer naar Windows als doelplatform voor zijn producten. De nieuwe versie van Premiere verschijnt niet voor het Mac OS. De Apple-bondgenoot ziet zich beconcurreerd door Apple zelf.

De nieuwe versie 7 van Premiere Pro komt alleen uit voor Windows XP. Het videobewerkingpakket is volgens de producent geheel herschreven. Een uitvoering voor Mac's zou te veel werk vereisen, aldus directeur David Trescot van de videoproductendivisie. Dit geeft aan dat de ontwikkeling van de nieuwe software goeddeels op Windows was gericht en dat een Macintosh-uitvoering daarna pas is overwogen.
 
After Effects-productmanager Stephen Kilisky van Adobe bevestigt dit: "De beslissing om de ontwikkeling voor de Mac te beëindigen, is vroeg in de ontwikkelcyclus van Premiere 7.0 genomen. Het was een puur zakelijke beslissing." Volgens Kilisky is het gebaseerd op Apple's succes in de markt voor digitale videobewerking.
 
"Ongeveer 80 tot 90 procent van de Premiere-klanten gebruikt Windows. Voordat Final Cut Pro verscheen was de verdeling over Windows en Mac 70-30 procent. Final Cut Pro heeft de markt in tweeën gehakt. Het is jammer voor de gebruikers die nu achterblijven, maar we bieden hun graag een opwaardering naar de nieuwe Windows-uitvoering." Eerder dit jaar veroorzaakte Adobe al ophef toen het testresultaten op zijn website publiceerde waaruit bleek dat videobewerking sneller was op Windows-pc's dan op Mac's.
 
Kijk voor een uitgebreid artikel in deComputable van 15 augustus 2003.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Logisch dat Adobe gestopt is! Premiere is gewoon inferieur in vergelijking met FPC. Net zoals IE dat is ten opzichte van Safari! Zolang ze maar niet stoppen met PS en Ill. voor de Mac ben ik blij met Adobe!

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-08-15T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.