Outlook Express voorlopig nog springlevend

Microsoft ontkrachtte zeer snel de geruchten dat het Outlook Express helemaal opgeeft, zoals een Australische nieuwssite eerder bekendmaakte. Of het gratis mailprogramma nog Longhorn haalt, is echter verre van zeker.

Gisteren verscheen op een Australische nieuwssite het bericht dat Outlook Express een zachte dood zou sterven ten voordele van online diensten als Hotmail en MSN. "Dat is niet waar en voorbarig," reageerde Microsoft meteen in een intern memo. Outlook Express blijft ondersteund worden zoals alle andere componenten van Windows, zo stelt Microsoft-woordvoerder Dirk Delmartino, en er zullen dus ook de nodige patches voor verschijnen wanneer nodig.
 
"Het is veel te vroeg om te bevestigen of ontkennen dat Outlook Express nog een plaats zal hebben in Longhorn, de volgende grote release van het Windows besturingssysteem." Het artikel verscheen naar aanleiding van een gesprek met een Microsoft-productmanager, die naar waarheid had verteld dat Microsoft meer ziet in initiatieven als Hotmail en MSN dan in Outlook Express, en dat deze diensten dus hogere prioriteit krijgen voor investeringen in nieuwe versies. "Maar dat betekent niet dat Outlook Express nu al dood verklaard moet worden", nuanceert Delmartino.
 
Van grote broer Outlook, dat wordt geïntegreerd in de kantoorsuite Microsoft Office, kunnen zeker wel nieuwe releases verwachten. Inmiddels heeft online wederverkoper Amazon op de Britse site de prijzen voor de nieuwe Office vrijgegeven. De versie voor XP gaat 560 dollar kosten en de professionele versie 690 dollar, iets meer dan wat de huidige versies op Amazon kosten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-08-15T00:00:00.000Z Redactie Computable/Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.