Bipt onderzoekt internettoegang Belgacom

Bipt, de Belgische equivalent van onze Opta, gaat na of de uitbreiding van de piektarieven voor internettoegang van 18.00 uuur tot 19.00 uur wel kan. Inbellen via een gewone telefoonlijn is al veel duurder in België dan in Europa.

Belgacom heeft op 1 augustus zijn telefoontarieven geïndexeerd, waardoor bellen overal gemiddeld 1,7 procent duurder wordt. Vanaf 1 oktober gaan ook de abonnementsprijzen met gemiddeld 2 procent omhoog. Tegelijk heeft het echter de piekuren voor internetbellen aangepast en uitgebreid van 18 tot 19 uur. De Belgische regelgever Bipt (Belgisch Instituut voor Post en Telecommunicatie) wil daarover een onderzoek starten.
 
Volgens Bipt-topman Eric Van Heesvelde is de tariefverhoging van Belgacom geen inbreuk op de wettelijk toegelaten prijswijziging. Inbeltarieven voor internet zijn echter wel een probleem. In Europa kost 20 uur surfen via een gewone telefoonlijn tijdens de daluren gemiddeld 28 euro. In België is dat 35 euro. Met de wijziging van de piekperiode wordt dat verschil nog groter. Er zijn nog steeds 710.000 Belgen die internet raadplegen via een gewone telefoonlijn.
 
Het Bipt vraagt Belgacom om uitleg. "We willen er 100 procent zeker van zijn dat Belgacom niet iets uithaalt dat indruist tegen de bepalingen die een toezichthouder moet nagaan", zegt Van Heesvelde. Het onderzoek zal volgens hem wel enige tijd in beslag nemen en niet voor eind september rond zijn.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-08-19T00:00:00.000Z Redactie Computable/Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.