SCO vecht als David tegen gratis software

Op zeventiende SCOforum presenteerde SCO Group, dat in het voorbije jaar een schier wonderbaarlijk financieel herstel heeft gekend, zich als spreekbuis van de 'zwijgende meerderheid' tegen de dreiging van gratis software.

Daarmee bedoelt ceo en president Darl McBride de vele (kleinere) softwarebouwers die door de nadruk op gratis software in hun bestaan worden bedreigd. In het bijzonder benadrukte McBride dat zijn bedrijf opkomt voor iedereen die intellectuele eigendommen te beschermen heeft en daarom treedt hij op tegen bedrijven die opzettelijk en wederrechterlijk SCO's intellecte eigendom in het publieke domein brengen.
 
Vanaf de Linux kernel v2.4 zouden er miljoenen regels Unix code al dan niet rechtstreeks zijn overgebracht naar Linux, met alle schadelijke gevolgen van dien. De SCO Group toonde op dit event zelfs (stukken van) de code waarover het gaat. Of een en ander het bedrijf ook wat zal opbrengen, bijvoorbeeld door de verkoop van licenties aan eindgebruikers, blijft allicht nog de vraag, omdat de betrokken rechtszaken nog geruime tijd voortslepen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-08-19T00:00:00.000Z Redactie Computable/Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.