Microsoft wil omhoog in de nas-markt

Met een nieuw product, Storage Server 2003, en een agressieve prijzenpolitiek wil Microsoft ook bij de grotere bedrijven een geduchte speler in de opslagmarkt worden.

Storage Server 2003 is gebaseerd op het Windows Server 2003 besturingssysteem, met onder meer de mogelijkheid om zogeheten 'schaduwkopies' te maken, waarnaar men zonodig kan terugkeren na overschrijving van de bestanden. Deze software heeft ook storage-specifieke extra's zoals ondersteuning voor het clusteren van nas-machines.
 
Volgens online nieuwszender Cnet zal de lancering van de Storage Server het begin zijn van Microsofts traditioneel aanvalsplan: agressieve prijzen combineren met veel gebundelde functionaliteiten, en dat in een markt die volgens analisten de volgende jaren steeds met meer dan 10 procent zal groeien.
 
Nu al zou Microsofts aandeel in de markt van de nas-apparaten 41 procent bedragen. Storage Server 2003 komt in september beschikbaar. De software is al sinds juni beschikbaar gesteld aan de oem's, voor integratie in hun nieuwste machines.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-08-22T00:00:00.000Z Redactie Computable/Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.