Patches voor Internet Explorer, Mdac en Directx

Microsoft heeft drie nieuwe patches ter beschikking gesteld, alle drie voor problemen die ze als 'critical' beschouwen, een beveiligingswaarschuwing op het hoogste niveau dus.

De eerst patch verhelpt twee ernstige problemen met Internet Explorer 5 en hoger. Als een hacker deze beide fouten aanwendt, kan hij 'malware' programma's bouwen op een webpagina die automatisch zouden worden gedraaid op een computer die gebruik maakt van de niet-gepatchte browser. Als dit programma is geïnstalleerd op de pc, kan de hacker volledig de controle overnemen.
 
De tweede patch betreft een buffer in Microsoft Data Access Components (Mdac), die deel uitmaken van Microsofts databaseverwerkingscapaciteiten. Deze fout kan worden misbruikt door een web pagina met zogeheten 'malware' of door code die men via e-mail ontvangt.
 
De derde patch is een heruitgave van de kritieke patch voor Directx, versies 5.2 en hoger. Het verhelpt een probleem met de Directshow-sectie van de software. Directshow beheert geluids- en videobestanden, en de fout kan worden misbruikt door het sturen van een speciaal toebereid midi-bestand als een e-mailbijlage.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Last van gespleten persoonlijkheid ;-)
Tevens wat je als items onder je Startmenu hebt kan je (of systeem beheerder) zelf bepalen
Als de systeembeh. niet wil dat je dat als eerste ziet onder je startknop wat hieren daar wel van toepassing kan zijn (thin client) is er nergens een update button te vinden.
Maar je hebt gelijk dat er in de vraag als het antwoord zit, en indien je al een tijdje in de IT zit en je OS is van MS lijkt het me een beetje laat dat je niet weet waar je patches vandaan moet halen gezien de virussen van de laatste jaren.
Maar het klopt dat er ITers zijn die denken ik ben drs. & dba (al dan wel niet drs geschiedenis of zo) ik weet alles, maar hoe je een query schrijft???

Had gekund, zou wel heel flauw zijn geweest. Nee, achter deze posten schuilt niet dezelfde afzender. Ik probeer mezelf altijd iets minder simplistisch uit te drukken als dat Hete Post dit doet.

(Hete Post) = (Wel gehiem) ???

Ik geef toe dat Hete Post niet altijd even tactisch is met zijn opmerkingen, maar ikm oet hem zeker gelijk geven in het feit dat iedere IT-er of persoon die prive met IT in aanraking komt zelf wel kan bedenken dat als Microsoft een patch uitbrengt deze op de site van Microsoft te vinden is...
BASinnic?? IT-ers arrogant?? Soms misschien wel, maar in dit geval is dit lijkt mij een opmerking die nergens op gebaseerd is. Er wordt een simpele vraag gesteld, en daarnaast wordt het gevraagd antwoord ook nog eens aangereikt...
En dan nog even over dat autorijden.... ik neem aan dat jij ook naar de garage toe moet om schade te laten herstelen, onderhoud te laten plegen, etc. En.. moet je hier niet een afspraak voor maken, en moet je dan niet zelf die auto brengen, en en en en en. Bij Microsoft kun je op elk willekeurig moment (dat jou dat uitkomt) onderhoud uit laten voeren, je hoeft niet eens te zoeken, de windows update doet alles automatisch voor je... IT een nepindustrie, in welke tijd leef jij eigenlijk???
Enne Heinomynous.... bij mij staat onder W2K wel degelijk een windows update...
Enne Marcel....ach laat ook maar (laat ik dan ook maar arrogant doen)

Leuk gezegd dat Windows update. Maar ik ben een modem gebruiker en het laatste wat ik wil is vele MB's aan patches (die niet eens 100% getest zijn, het zijn hotfixes) automatisch downloaden.
Sinds die msblast fratsen (ik heb 'em handmatig verwijderd en ICF maar aangezet) let ik wel iets meer op, maar laat MS maar om de 3 maanden met een roll-up fix komen, ik ga niet iedere dag aan het downloaden en installeren. ten aanzien van de nieuwe IE fouten, wil ik eigenlijk ook de optie om IE en andere meegeleverde progs (Outlook Express, Mediaplayer) echt uit te schakelen, dat scheelt minstens 50% in de security issues.

Hete Post,
hoe lang zit je in de IT?
Denk je echt dat iedereen XP heeft? Bij mij staat in het menu van de start knop onder w2k geen windows update....

Hete Post was te arrogant met zijn antwoord en dat is typisch voor ITers maar XP doet precies wat de autodealer van BASinnic doet: uitgenogidt de eigenaar, oftewel de gebruiker, om nieuwe patches te installeren. De gebruiker hoeft niets verder te doen behalve accepteren (niet telefonisch of via post maar door knopjes te drukken) de suggesties van het systeem.
Om de XP patches automatisch te downloeden en installeren: Configuratiescherm - Systeem - Automatische Updates (lees verder de opties)

Het antwoord van Hete Post wijst weer op de op niks gebaseerde arrogantie die vele IT-ers schijnen te hebben en die bovendien nogal misplaatst is in deze dagen waar vele IT-ers en IT-bedrijven van hun voetstuk vallen. Ik rij al 22 jaar auto en ik heb nooit een een patch voor de motorelektronica hoeven te installeren. Sterker nog, onlangs kreeg ik een brief van mijn autodealer waar ik vriendelijk verzocht werd even langs te komen omdat men een onderdeel moest vervangen. Zij losten het probleem op en geen moment kwam het in hun op om mij het onderdeel per post op te sturen om het verder maar zelf uit te zoeken.
Beste Hete Post, treedt eens buiten je hokje en zie wat een nep-industrie de IT eigenlijk is.

Jan, hoe lang zit jij in de IT ??
Via knop [Start]:- ga omhoog naar - "Windows Update"
-
http://v4.windowsupdate.microsoft.com/nl/default.asp

Mijne Heren,
Zou het niet net gemakkelijk zijn om dan dirrect ook de internetaddressen erbij te zetten.
dit lijkt mij n.l. wel zo belangrijk om te doen.
met vriendelijke groet verblijvend te boekelo,
jan nijboer,
jhh.nijboer@hetnet.nl

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-08-22T00:00:00.000Z Redactie Computable/Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.