E-marktplaats Bobex lonkt naar Nederland

Het Belgisch on-line handelsplatform wil de horizon verbreden en gaat daarom een Europees franchise-netwerk opzetten. Als eerste zijn Nederland en Engeland aan de beurt.

Bobex, de Belgische specialist in on-line inkoopplatformen, gaat Europees. Nu het zich een plekje op de Belgisch-Luxemburgse markt heeft verzekerd, opent het bedrijf een kantoor in 's-Hertogenbosch, Nederland. In het najaar wordt ook in Oxford, Groot-Brittannië, een nieuw kantoor geopend. Via het franchiseconcept wil Bobex snel en zonder veel risico in heel Europa doorbreken.
 
Bobex (Buyers Online Business Exchange) is sinds 2000 gespecialiseerd in elektronische diensten die de inkoopprocessen van bedrijven en overheidsinstellingen moeten helpen verbeteren. Daarvoor creëert Bobex onder andere marktplaatsen waar vraag en aanbod samenkomen via een online aanbestedingssysteem. Het zakelijk netwerk van Bobex omvat meer dan 7000 Belgische en Luxemburgse bedrijven.
 
De bedrijven sturen op het http://Bobex.com-handelsplatform gratis offerteaanvragen uit, waarop gekwalificeerde leveranciers kunnen antwoorden met op maat gemaakte offertes. Bedrijven beschikken hiermee over een efficiënt hulpmiddel om indirecte producten en diensten in te kopen (zoals bv. Kantoormateriaal, computers, vertalingen, software, drukwerk, transport, enz.).
 
In dit franchisesysteem ontwikkelt Bobex voor haar buitenlandse par(tners een lokale website (http://www.bobex.nl,http://www.bobex.co.uk) met aangepaste taal en inhoud. Daarnaast creëert het bedrijf ook een afzonderlijke back-office website waarmee de franchisenemer autonoom de klantendienst van de lokale marktplaats kan beheren. Bobex België verzorgt de technische kant, de partners zorgen voor de commerciële uitbouw in hun land en het afsluiten van lokale partnerships.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-08-26T00:00:00.000Z Redactie Computable/Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.