France Telecom lijft Orange volledig in

France Telecom heeft bij de publicatie van zijn halfjaarcijfers bekendgemaakt de laatste 13,7 procent uitstaande aandelen van mobiele dochter Orange op te kopen.

France Telecom financiert de overeenkomst met een aandelenruil. De betrokken aandeelhouders krijgen elf aandelen France Telecom voor elke vijfentwintig aandelen Orange. Gebaseerd op de aandelenkoers van France Telecom vorige week vrijdag van 22,6 euro per aandeel is met deze overeenkomst 7,1 miljard euro gemoeid.
 
De stap is mogelijk sinds de Franse regering in juni een wetswijziging heeft doorgevoerd, waardoor het France Telecom de resterende aandelen in Orange en internetaanbieder Wanadoo kan opkopen.
 
De overeenkomst geeft France Telecom de mogelijkheid om zijn schuldenlast van 49 miljard euro te verlichten. Met het volledige zeggenschap over Orange kan het concern de inkomstenstroom bij de mobiele telefoniedochter gebruiken om deze schuldenberg terug te brengen.
 
Dit is echter niet het enige motief voor de aandelenkoop. Het moederbedrijf heeft in juni ook aangegeven in meer Eurolanden mobiele telefoniediensten te willen starten. Vorig jaar trok het telecomconcern zich terug uit Mobilcomm in Duitsland. In Italië liet het Sprint voor wat het was. Naast deze landen is het ook niet actief in Spanje.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-09-02T00:00:00.000Z Sytse van der Schaaf
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.