Nokia koopt multiplayer-speltechnologie

De Finse telecomfabrikant Nokia koopt technologie van de Japanse computerspellenfabrikant Sega om betere multiplayer-spellen op zijn Ngage-telefoon te brengen.

Het in San Francisco gevestigde bedrijfsonderdeel Sega.com heeft Snap-technologie (Sega network application package) ontwikkeld om ook met een beperkte bandbreedte hoogwaardige spellen met meerdere spelers tegelijkertijd te kunnen spelen. De eind vorige week gepleegde aankoop van deze technologie stelt Nokia in staat om gebruikers van zijn hybride Ngage-speltelefoon ook grafisch hoogwaardige computerspellen tegen elkaar te laten spelen. De twee concerns hebben afgesproken dat Sega spellen zal blijven ontwikkelen voor het Nokia platform.
 
Het Nederlandse bedrijf Ex Machina heeft zijn in eerste instantie op internet gerichte multiplayer-technologie inmiddels ook klaargestoomd voor de mobiele telefoon. Het bedrijf heeft zelf een racespel op de markt gebracht om telecombedrijven te overtuigen van hun kunnen. Ex Machina heeft zijn op Java gebaseerde serversysteem van een ontwikkelpakket voorzien om spelontwikkelaars hulpmiddelen te geven waarmee zij spellen voor de mobiele telefoon kunnen ontwikkelen.
 
Jeroen Elfferich, één van de oprichters van het Nederlandse bedrijf, verwacht voor het einde van het jaar een licentie voor het serversysteem Deus+ aan een telecombedrijf verkocht te hebben. Het Ex Machina platform laat spelers op meerdere apparaten (pc op internet, gprs-telefoon of opzetkastje) tegelijkertijd toe.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-09-02T00:00:00.000Z Sytse van der Schaaf
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.