NAI en Phoenix stoppen antivirus in bios

Network Associates (NAI) en Phoenix Technologies verwerken samen virusscanning in het bios van pc's. Dit moet de antivirussoftware ook beschermen tegen kwaadaardige code.

De McAfee Online-antivirustechnologie van NAI wordt opgenomen in de Core Managed Environment van Phoenix' bios voor desktops en laptops. De applicatie zelf bevindt zich op een beschermd deel van de harde schijf. Gebruikers kunnen vanuit die afgeschermde partitie eventuele schade herstellen van een virusaanval, indien de antivirusscanner zijn werk niet goed deed of de antivirusdefinities niet tijdig beschikbaar waren.
 
De twee partners claimen nu als eersten virusbescherming in het bios te plaatsen. Veel pc's kunnen van oudsher al boot-virussen waarnemen door de bootsector van harde schijven te controleren. Dergelijke virussen zijn tegenwoordig echter zeldzaam.
 
Moderne virussen, zoals MSBlaster en SoBig, vormen een grotere bedreiging, mede doordat zij veel dataverkeer veroorzaken en daarmee een grote belasting op netwerken vormen. NAI en Phoenix halen cijfers van digitaal risico-analist mi2g aan, waaruit blijkt dat digitale aanvallen - waaronder virussen en wormen - in januari dit jaar een nieuw recordaantal hebben bereikt. In die maand waren er 20.000 aanvallen die in totaal een schade van acht miljard dollar hebben veroorzaakt, aldus mi2g.
 
Phoenix levert de nieuwe antivirusscanner voor zijn bios-chips aan pc-fabrikanten, die daarbij een proefabonnement van dertig dagen krijgen op de opwaarderingsdienst van McAfee. Bios-producent Phoenix werkt middels zijn Trusted Partner Network al enige tijd aan het integreren van software van derden in zijn chips.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Eersten die AV in BIOS doen - mmm, in 1994 had ik al een PC die dat ook had, een gewone kloon, dus nieuw is het idee niet. Maar ja. als niet niet is een idee niet verkoopbaar, nietwaar?

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-09-01T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.