Apple mijdt Macworld Expo te Boston

Apple zal niet aanwezig zijn op de Macworld-beurs die volgende zomer plaatsvindt in Boston. Macworld-organisator en uitgever IDG heeft dit bevestigd.

Er was al enige tijd onmin tussen de twee bedrijven over de lokatie. IDG verplaatst Macworld namelijk van New York, waar de beurs de afgelopen jaren plaatsvond, naar Boston, wat jaren daarvoor de oorspronkelijke lokatie was. Dit heeft de uitgever afgelopen vrijdag definitief besloten, precies op de deadline die IDG-ceo David Korse vorige maand had gesteld.
 
Het besluit is genomen door de vorige ceo, Charlie Greco, maar toch nog overgenomen door Korse. De nieuwe ceo had in een interview gezegd het besluit van zijn voorganger nog te overwegen.
 
Apple had al te kennen gegeven de verhuizing naar Boston niet te zien zitten en liet weten dan niet te participeren op de beurs. Dit heeft de Macintosh-producent nu bevestigd. "We blijven bij ons eerdere standpunt en zullen niet participeren in Macworld Boston", aldus de officiële verklaring. De steun voor Macworld San Francisco blijft gewoon.
 
De lokatie in Boston is niet alleen de oospronkelijke plaats, maar tevens aanmerkelijk goedkoper qua faciliteiten. Apple meent echter dat New York beter geschikt als lokatie voor dit belangrijke evenement in de Macintosh-gemeenschap. Het wegvallen van de Mac-leverancier kan de populariteit van de beurs aantasten; de laatste jaren waren de openingstoespraken van Apple-ceo Steve Jobs de grote publiekstrekkers.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-09-02T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.