Cap Gemini in gesprek met Transiciel

De Franse dienstverleners Cap Gemini Ernst & Young en Transiciel voeren gesprekken over een fusie. Beide partijen bevestigen dit, maar er ligt nog niks concreets op tafel.

Cap Gemini Ernst & Young en Transiciel zeggen momenteel op vriendschappelijke basis te onderhandelen over de overname van de groep Transiciel. Bij een fusie is één van de meest logische constructies dat Transiciel wordt geïntegreerd in Sogeti, een departement van Cgey gespecialiseerd in detachering.
 
Cgey boekte over 2002 een omzet van 7,047 miljard euro, een daling met 14 procent ten aanzien van het vorige boekjaar, en een netto-verlies van 514 miljoen euro. Vorig jaar werd nog een winst van 152 miljoen genoteerd. Advies en systeemintegratie is goed voor bijna driekwart van de omzet, uitbestedingsactiviteiten nemen de rest (27 procent) voor hun rekening.
 
Transiciel kampt op de thuismarkt ook al geruime tijd met problemen en de herstel- en herstructureringsplannen volgen elkaar met de regelmaat op. In het eerste halfjaar van 2003 werd een omzet van 254 miljoen euro gehaald (294 miljoen een jaar eerder). Maar het bedrijf verwacht een licht herstel in het tweede halfjaar. Systeemintegratie levert 46 procent van de omzet op. Adviesverlening en uitbestedingsactiviteiten dragen respectievelijk 25 en 29 procent bij.
 
Als de fusie er komt, levert dat een systeemhuis op met 15000 werknemers en een miljard euro omzet.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-08-28T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.