Minder personeelswerving in vierde kwartaal

Voor het vierde kwartaal verwachten cio's in de Verenigde Staten een verdere daling in het aantrekken van nieuwe mensen. Dit blijkt uit een onderzoek van Robert Half Technology uit.

Slechts 9 procent van de 1400 ondervraagde cio's plannen personeelsuitbreidingen in het vierde kwartaal. 4 procent voorziet verdere afvloeiingen. In het derde kwartaal zei nog 10 procent te gaan werven en 3 procent anticipeerde toen ontslagen. Bedrijven wachten nog steeds op een duidelijk teken dat de economie zich voldoende zal herstellen vooraleer opnieuw te willen investeren in menskracht.
 
Van de cio's die aangaven in het komende kwartaal mensen aan te trekken, zegt bijna de helft dat expansie van de business aan de basis ligt van hun intentie. 19 procent noemde de verbetering van eindgebruikerondersteuning als reden van de personeelsuitbreidingen.
 
Uit de Robert Half-studie blijkt dat Microsoft Windows NT/2000/XP-specialisten (bij 79 procent van de respondenten) en SQL server beheerders (40 procent) bijzonder in trek zijn. Ook specialisten van Cisco-netwerken liggen goed in de markt: 29 procent van de cio's had het over een 'veelgevraagde specialisatie'.
 
Robert Half besluit het onderzoek met de conclusie dat kostenbesparing weliswaar nog prioriteit heeft, maar dat bedrijven opnieuw meer willen investeren in automatisering. Voorwaarde is wel dat daardoor inkomsten worden gegenereerd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-08-29T00:00:00.000Z Redactie Computable/Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.