Motorola wil meer Microsoft-telefoons doen

Motorola zoekt meer producenten in Zuidoost Azië voor telefoons op basis van Microsofts Windows Mobile-besturingssysteem. Dit melden diverse kranten aldaar.

Deze berichten volgen op het nieuws dat Motorola zijn belang van 19 procent in Symbian Consortium verkoopt aan Symbian-collega's Nokia en Psion (http://www.computable.nl/artikels/buitlan3/i3603rct.htm). Motorola verklaarde daarbij zich niet aan enkel besturingssysteem, zoals het Symbian OS, te willen binden. De telefoonfabrikant zegt alle besturingssystemen als gelijk te zijn en zich te willen concentreren op de applicaties.
 
Het lijkt er nu op dat Motorola er wel op uit is meer intelligente telefoons te brengen op basis van Microsoft-technologie (voorheen Smartphone geheten). Het onderhandelt nu met het Taiwanese Compal Electronics en diens dochter Compal Communications. Die twee zouden dan onafhankelijk mobiele telefoons ontwikkelen op basis van Motorola's eerste Smartphone-toestel.
 
Eerder haalde de Amerikaanse gsm-producent al het Taiwanese Chi Mei Communication Systems binnen. Het schelp-ontwerp van diens Beethoven-model zou deels als basis hebben gediend voor Motorola's aanstaande eigen Smartphone-toestel. Het Amerikaanse bedrijf zoekt naar verluidt contact met meer kleinere elektronicaproducenten. Benq is tot op heden de voornaamste partner van Motorola in Taiwan.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-09-03T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.