Microsoft en Motorola praten over gsm's

Microsoft praat met Motorola over een samenwerking op het gebied van software voor intelligente telefoons. Dit betreft toestellen voor de mobiele telecomleverancier Orange.

Dit laat die dochter van France Telecom weten. Orange liet de mogelijkheid van deze overeenkomst in juni al doorschemeren. Het meldt nu ook dat het overeenkomsten met Microsoft wil sluiten voor de gezamenlijke ontwikkeling van intelligente telefoons op basis van diens Windows Mobile-besturingssysteem. Orange doet dit echter ook voor een zakelijke telefoon op basis van het concurrerende Palm OS.
 
Gisteren meldde de Financial Times, op basis van anonieme bronnen, dat de samenwerking tussen Motorola en Microsoft zo goed als rond is en dat de gsm-producent deze maand komt met zijn eerste telefoon op basis van het ingebedde Windows-besturingssysteem. De twee it-bedrijven gaan vooralsnog niet in op dit nieuws.
 
Microsoft probeert al geruime tijd voet aan de grond te krijgen in de markt voor volgende generatie intelligente mobiele telefoontoestellen. Het concern benadrukt hierbij de rijkheid aan functionaliteit; het mikt niet op de markt voor gewone gsm's, waar de concurrentie zeer sterk is en de marges laag zijn.
 
Motorola gebruikte tot op heden zelfontwikkelde software of het Symbian-besturingssysteem van het gelijknamige consortium. Begin deze week werd echter bekend dat Motorola zijn belang van 19 procent in Symbian van de hand doet (http://www.computable.nl/artikels/buitlan3/i3603rct.htm). Ondertussen doen ook berichten de ronde (http://www.computable.nl/artikels/buitlan3/i3703res.htm) dat Motorola meer ontwerpers en producenten zoekt voor Microsoft-telefoons.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-09-05T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.