Cijfers leiden tot optimisme bij Logica CMG

Logica CMG presenteerde licht opbeurende halfjaarcijfers. Het aandeel schoot vandaag op de Amsterdamse beurs fors omhoog met meer dan 10 procent Logica CMG wist het nettoverlies in de eerste zes maanden van 2003 te beperken tot 52,1 miljoen pond. De omzet kwam uit op 854,3 miljoen pond, 'slechts' drie procent lager dan in de voorgaande zes maanden.

Dr. Martin Read, chief executive van Logica CMG groep, zei: "Het integratieprogramma is vergevorderd met kostenbesparingen die vooruitlopen op onze verwachtingen, wat ons een meer concurrerende kostenbasis oplevert. Samen met onze toegenomen schaalgrootte heeft dit ons in staat gesteld ons orderboek substantieel uit te breiden." Als gevolg hiervan verwacht Read dat de omzet in 2004 weer zal toenemen.
 
Uit de cijfers blijkt dat Logica CMG het best presteert in het Verenigd Koninkrijk. Daar steeg de omzet en waren de marges het hoogst terwijl in veel Europese landen de inkomsten daalden. Vooral in Duitsland en Frankrijk zijn de marktomstandigheden zwaar. In Nederland was in de eerste helft van het jaar de markt ook erg zwak maar Martin Read verklaarde tegenHet Financieele Dagblad dat hij goede hoop heeft dat de vraag aan gaat trekken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-09-03T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.