Opslagsoftware sleept EMC door moeilijke tijden

Na een rampzalig jaar 2002 heeft EMC dankzij de verkoop van opslagsoftware weer een bescheiden groei gerealiseerd. De recente overname van Legato moet deze ontwikkeling versterken.

Vorig jaar slonk de omzet van de opslagreus van 7,09 naar 5,44 miljard dollar maar de cijfers voor het tweede fiscaal kwartaal van dit jaar vertonen een stijging met 7 procent tot 1,48 miljard dollar. De vooruitzichten voor de rest van het jaar zijn ook hoopgevend.Chief financial officer Bill Teuber voorspelt dat het omzetcijfer over dit jaar en ook 2004 met 5 procent zal groeien en dat er vanaf het nu lopende kwartaal ook telkens winst wordt geboekt.
 
De marktonderzoekers van Gartner/Dataquest blijven EMC rangschikken als de absolute marktleider inzake netwerkopslag, althans aan de inkomstenkant (30,1 procent van de markt), voor HP 23,3 procent), IBM (9,5 procent), Network Appliance (8 procent) en Hitachi (6,6 procent).
 
Vorig jaar was opslagsoftware goed voor bijna een kwart van de EMC omzet, dit jaar moet 30 procent gehaald worden. Dat verklaart meteen ook de acquisitie in juli van Legato (262 miljoen dollar omzet en een netto-verlies van 229 miljoen dollar) dat niet alleen back-up oplossingen biedt maar ook 'hierarchical storage management' (HSM), een essentieel onderdeel in het beheer van de levenscyclus van data en een basiselement bij de virtualisering van opslag. Met de overname zou een bedrag van 1,3 miljard dollar gemoeid zijn.
 
De naam 'Legato' zal verdwijnen (wat niet het geval was met Clariion) maar de verkoopteams worden gescheiden gehouden omdat EMC voor alles nog een hardwarefabrikant is. EMC had vlak daarvoor al Patrol Storage Manager, een oplossing van BMC Software, overgenomen. Dat akkoord voorziet tevens de distributie door BMC van beheersoftware Controlcenter van EMC.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-08-28T00:00:00.000Z Redactie Computable/Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.