Oracle blijft Peoplesoft-gebruikers bewerken

Het is even wat stiller rond Oracles geplande overname van Peoplesoft, maar op de achtergrond voert de onderneming een waar charmeoffensief bij de Peoplesoft-gebruikers.

De stilte rond de pogingen van Oracle om Peoplesoft in te lijven is niet zo verwonderlijk. De twee partijen moeten namelijk wachten op het oordeel van de gerechtelijke instanties over de vijandelijke overname. Oracle gaat intussen gewoon verder met zijn charmeoffensief bij de klanten van Peoplesoft. Onlangs organiseerde het bedrijf een tweede online 'town hall meeting', waarbij bezorgde Peoplesoft-klanten anoniem vragen kunnen stellen over de plannen van Oracle.
 
Oracle wil daarbij vooral beklemtonen dat het de producten van Peoplesoft blijft ondersteunen na een overname. Er zou wel een manier worden geboden om eenvoudig over te schakelen naar Oracle-toepassingen, maar niemand zal daartoe worden gedwongen, zo stelt Oracle.
 
Of er tijdens de online infosessie ook vragen kwamen over de mogelijke gevolgen voor de werknemers van Peoplesoft, is niet bekend. Peoplesoft slokte onlangs JD Edwards op, voor 1,8 miljard dollar. De operatie zal 750 à 1000 werknemers hun baan kosten (http://www.computable.nl/artikels/buitlan3/i3703rgb.htm). Financieel directeur Kevin Parker verhoogde alvast de verwachtingen voor de licentieverkoop en de inkomsten van dit jaar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-09-08T00:00:00.000Z Redactie Computable/Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.