Netware 7 laat nog twee jaar op zich wachten

De versie van netwerkbesturingssysteem Netware is nog zo'n twee jaar weg. Dat werd gisteren duidelijk op de Novell Brainshare in Barcelona.

Die aankomende versie versmelt de twee migratiepaden van Novell-toepassingen op de traditionele Netware-kernel en de nu in aanbouw zijnde variant die draait op de Linux-kernel.
 
In april wees Novell versie 6.5 aan als de opvolger voor de Netware-gebruikers. Deze versie kwam begin augustus beschikbaar. Dit najaar verschijnt daarnaast de eerste versie draaiend op Linux, Nterprise services 1.0.
 
Topman en techneut Chris Stone verwacht de culminatie van deze twee varianten over een maand of achttien. Zijn collega Angie Anderson, direct betrokken bij de productie ervan, deed daar nog een paar maanden bovenop. "Het komt uit wanneer het klaar is."
 
Volgens directievoorzitter Jack Messman staan klanten te popelen om de Linux-versie in te zetten. Dat werd hem duidelijk na een eerste sessie met een groep van 35 referentie-klanten. Die vroegen hem begin dit jaar voort te maken met het aanpassen van Novell-toepassingen op Linux.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

licentie voor SCO, licentie voor Novell .. goeiekoop zeg

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-09-09T00:00:00.000Z Gijs Hillenius
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.