3Com saneert productie ingrijpend

De Amerikaanse netwerkfabrikant 3Com ontslaat duizend man personeel, vooral bij de productie en distributie-afdelingen bij het concern. De fabriek van 3Com in Ierland gaat dicht.

"Het lijkt in eerste instantie een noodsprong om de productie van 3Com zo ingrijpend te saneren", zegt Dirk Bosmans, managing director 3Com Benelux. "Dat is het niet. Het is spijtig voor de betrokkenen, maar het is een belangrijke stap in de strategie van het concern om vergaand op zijn kosten te besparen." De productie wordt overgeheveld naar het Aziatische Flextronics, de fabrikant die nu ook al een groot deel van 3Coms netwerkapparatuur vervaardigt. Een ander deel gaat naar Jabil Circuit, dat in de Amerikaanse staat Florida gevestigd is.
 
De fabriek in Ierland gaat februari volgend jaar dicht. Door de sluiting valt het grootste deel van de productie- en distributie-divisies bij 3Com weg. Het concern zegt nog wel technologie te blijven ontwikkelen in gebieden die het zelf als groeimarkten heeft bestempeld. Het houdt de ontwikkeling van zijn spraak over ip-netwerktechnologie, netwerkbeveiliging en zijn XRN-switchlijn in eigen beheer.
 
In juni rapporteerde 3Com een verlies van 283 miljoen dollar bij een omzet van 933 miljoen dollar. De inkomsten daalden met ruim 25 procent ten op zichte van een jaar terug.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-09-11T00:00:00.000Z Sytse van der Schaaf
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.