EMC en Oracle breiden samenwerking uit

EMC en Oracle hebben hun samenwerking uitgebreid voor Oracles nieuwe 10g. De opslagsystemen en -software van EMC gaan de nieuwe databasesoftware ondersteunen.

Oracle 10g is geschikt voor grid-computing op bedrijfsniveau. Bij grid computing worden verschillende servers gelijktijdig ingezet om toepassingen te verwerken. Daarnaast bieden beide bedrijven een specifieke dienstverlening aan om databases van Oracle te combineren met EMC's nas-systemen.
 
Technici van Oracle en EMC werken samen aan het omschrijven van goede praktijken om bestaande en nieuwe klanten te helpen bij hun eventuele migratie naar Oracle Database 10g. Op dit moment bestuderen ze voornamelijk back-up en herstel van de databases op EMC Clariion-opslagsystemen met online back-up op harddisks.
 
Voor het nas-aanbod - Oracle Database with EMC: Accelerator for NAS - werken de service-organisaties van beide ondernemingen samen bij het ontwerp, de installatie en optimalisatie van Oracle-databases met EMC Celerra NS600 nas-systemen.
 
Het aanbod richt zich op middelgrote gebruikers, die zo een alternatief hebben voor de traditionele installaties. Die laatste werken nog te vaak met aparte opslagsystemen per server. Dit leidt tot zogenaamde opslageilanden. Door alle opslag te centraliseren, kunnen ondernemingen hun capaciteit beter benutten en hun back-upprocedure vereenvoudigen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-09-12T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.