Problemen Micro Warehouse schaden Ingram

Ingram Micro verwacht dat het in het derde kwartaal een tegoed van 20 miljoen dollar van het noodlijdende Micro Warehouse af zal moeten schrijven.

Warehouse is volgens een persbericht van Ingram Micro 'aanzienlijk verzwakt' nadat vorige week de verkoop van bepaalde bedrijfsonderdelen aan CDW Corporation bekend werd gemaakt. Micro Warehouse heeft inmiddels bescherming tegen schuldeisers gezocht in een zogenoemde 'Chapter 11'-filing in het Amerikaanse faillissementsgerecht.
 
Ingram Micro heeft bovendien een debiteurenpost van 12 miljoen dollar open staan uit de Europese activiteiten van Micro Warehouse's, die vooralsnog geen gevolgen ondervinden van aangekondigde transactie met CDW Corporation of de Chapter 11-filing. "Het risico dat verbonden is aan het innen van de Europese post is klein in het licht van onze kennis van de financiële sterkte van de Europese tak van Micro Warehouse en onze kredietverzekering", aldus Thomas Madden, executive vice president en chief financial officer van Ingram Micro. "We blijven de situatie echter nauwgezet volgen en zullen de juiste maatregelen nemen, mocht daar iets in veranderen."
 
Ingram Micro heeft inmiddels de leidraad voor het derde kwartaal dat op 27 september aangepast, in verwachting dat de hele afschrijving van 20 miljoen dollar plaats zal vinden. De nieuwe verwachting is dat de omzet tussen 5,2 en 5,4 miljard dollar zal bedragen, en de winst tussen 8 en 12 miljoen dollar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-09-15T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.