Groen licht voor overname Global Crossing

President Bush heeft zijn goedkeuring verleend aan de overname van telecombedrijf Global Crossing door Singapore Technologies Telemedia, een bedrijf in handen van de Singaporese overheid.

Global Crossing bouwde een hoge snelheids-glasvezelnet van 160 duizend kilometer voordat het in januari 2002 bezweek onder een schuld van 12,4 miljard dollar. Het bedrijf werd toen verkocht aan een joint venture van Hutchison Whampoa (gevestigd in Hong Kong) en Singapore Technologies Telemedia voor 250 miljoen dollar waarbij de Amerikaanse overheid de deal moest goedkeuren. De Amerikaanse staat vond dat Hutchison Whampoa teveel gelinkt was aan de Chinese overheid, waarna het bedrijf zich uit de deal terugtrok. STT ging vervolgens akkoord met het voorstel om zelf de 250 miljoen dollar op tafel te leggen.
 
Na de bekendwording van het besluit van Bush liet STT weten dat het 'tevreden is dat deze belangrijke stap in het overnameproces is afgerond'. Global Crossing en Singapore Technologies Telemedia moeten nog steeds goedkeuring krijgen van de Amerikaanse Federal Communications Commission, maar met het akkoord van het Witte Huis, zal die niet lang op zich laten wachten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-09-22T00:00:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.