Software is veel te duur volgens Sun

Volgens Scott McNealy, de ceo van Sun Microsystems, zijn de softwareprijzen 10 keer te hoog. Hij valt hiermee in de eerste plaats Microsoft aan.

Sun wil software goedkoper maken door de installatie van systeemsoftware eenvoudiger te maken, en door de kosten voor desktop software te verlagen. McNealy stelde tijdens zijn openingsspeech op de Sun Network Conference in San Francisco, dat de software-industrie 10 keer te veel vraagt voor haar producten.
 
McNealy wist te melden dat bedrijven jaarlijks 40 tot 50 miljard dollar besteden aan software voor de desktopgebruiker. Dat cijfer kan veel lager, vindt McNealy. Sun wil hiermee uiteraard niet aan liefdadigheid doen, maar hoopt klanten af te snoepen van andere softwarebedrijven. En natuurlijk is Microsoft dan het grootste slachtoffer.
 
Star Office, het pakket desktoptoepassingen van Sun, zou een onderneming niet meer dan 100 dollar kosten per gebruiker per jaar, en is bovendien compatibel met Microsoft-toepassingen. Ook de systeemsoftware in Java Enterprise System kost volgens Sun zo'n 100 dollar per werknemer per jaar. Die softwarebundel omvat Sun One Directory, Application Server en een groot aantal J2EE-toepassingen waaronder een Identification/Access Server, Portal Server, E-mail/Messaging Server, Calendar Server, Instant Messaging, Collaboration Server en het Solaris besturingssysteem.
 
Volgens McNealy evolueert de markt naar vereenvoudigde, geïntegreerde softwarebundels met veel lagere prijzen, of naar software die geleverd wordt als een online dienst. Sun zal volgens hem de koploper zijn van die ontwikkeling.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Scott McNealy vindt al navolging bij Albert Heijn waar men een proef gestart is om de Oracle 8i database van de veel te prijzige Sun Solaris om te zetten naar het goedkopere Linux.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-09-17T00:00:00.000Z Redactie Computable/Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.