Symantec koopt concurrent Powerquest

Antivirusleverancier Symantec neemt zijn gedeeltelijke branchegenoot Powerquest over voor een onbekend bedrag. Hiermee breidt de koper zijn portfolio uit.

Symantec en Powerquest hebben lichte overlap; beide leveren software voor het maken van installatie-images. Daarmee zijn geïnstalleerde besturingssystemen en applicaties in actieve staat te vatten, voor back-up, herstel en kloondoeleinden. Powerquest levert echter ook programmatuur voor provisionering van it-middelen, beheer van opslag en herstel na rampen.
 
De koper wil de software van beide bedrijven verenigen in een algeheel systeem waarmee ondernemingen hun servers, werkstations, laptops en handcomputers kunnen beheren, beschermen en herstellen. De som hiervan wordt Active State Management genoemd. "Active State Management is een belangrijk component van een compleet beheersysteem dat nodig is om it effectief te gebruiken", aldus Symantec-president en coo John Schwarz. De koop van Powerquest wordt naar verwachting eind dit jaar afgerond.
 
Zowel Symantec als concurrent Network Associates, ontstaan uit het samengaan van antivirusleverancier McAfee Associates en beheersoftwareproducent Network General, begeven zich al geruime tijd richting omvangrijke beheersystemen voor it-omgevingen. Daarnaast is het feit dat Microsoft basis antivirustechnologie op termijn wil verwerken in zijn marktdominante besturingssysteem (http://www.computable.nl/artikels/archief3/d25jb3xd.htm). Het heeft daarvoor recentelijk de Roemeense antivirusleverancier Gecad Software gekocht (http://www.computable.nl/artikels/buitlan3/i2503tuv.htm).
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-09-24T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.