Auteur kritisch Microsoft-rapport ontslagen

De mede-auteur van het Microsoft-kritische rapport 'Cyberinsecurity: the cost of monopoly' zou niet de mening van zijn werkgever @Stake hebben weergegeven en is ontslagen.

Technologiedirecteur Dan Greer van beveiligingsconsultancy @Stake bekleedt niet langer die positie. Volgens zijn werkgever had hij geen toestemming om mee te werken aan het rapport en bevat dat zeker niet de mening van @Stake. Het bedrijf verleent ook consultancy-diensten aan Microsoft, maar beiden ontkennen dat er pressie zou zijn uitgeoefend.
 
Het omstreden rapport dat afgelopen woensdag is gepubliceerd, stelt dat de Amerikaanse economie en nationale veiligheid in gevaar is door het alomtegenwoordige gebruik van Microsoft-software. De auteurs, waaronder Greer en encryptie-expert Bruce Schneier, stellen dat een dergelijke monocultuur aan software - met een niet bepaald vlekkeloze reputatie op het gebied van beveiliging - brede kwetsbaarheden in zich draagt. Recente virus- en wormuitbraken hebben dit reeds aangetoond.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Het is duidelijk: "wiens brood men eet, wiens woord men spreekt".
Microsoft is qua kwaliteit mij al jaren een doorn in het oog. Nieuwe releasjes met nieuwe spiegeltjes en kraaltjes met wellicht enkele oude fouten opgelost en flink wat nieuwe, een nieuwe oogst aan welwillende upgraders en als ware het een getijdestroom, lekker zwelgen in de opgelegde, nieuwe inkomsten. Commercieel buitengewoon briljant maar vaktechnisch een uitgesproken ramp en een gebed zonder einde.
Slechte kwaliteit beloont zichzelf in dit geval. De nieuwe release belooft immers vrij te zijn van narigheid (en is dat overigens zelden) en dus(?) gaan de gebruikers wederom als brave kudde massaal upgraden. Wanneer zouden de mensen eens leren om die lawine aan fouten in bestaande releases eens blijven aan te dragen als blijk van wanprestatie en dat ze dringend (en liefst dwingend) moeten worden opgelost. Maar ja, als er écht eens iets zou ontstaan als een redelijk foutvrije versie van een NT-variant of zo, dan heb je grote kans dat mensen geen andere release meer kopen en bij die gedachte breekt bij Microsoft het klamme zweet uit. Ze ervaren dat nu natuurlijk al in ernstige mate met producten als Word.
Het opgestelde rapport is natuurlijk heel erg waar.
Waren consumentenorganisaties ook maar eens zo dapper om dit soort zaken goed uit te dragen.
Was de overheid maar eens zo dapper om met sancties en/of wetgeving te komen.
Waren grote bedrijven maar eens zo dapper om harde eisen te stellen.
Waren kwaliteitsleveranciers maar eens zo dapper om weer eens te investeren in een eigen operating system (IBM, HP, ...).
De Chinese overheid slaat wat dit aangaat een heel interessante weg in.

Ik ben niet eigenlijk niet zo verbaasd hierover. Ongeacht of de uitingen over de monopoliepositie van Microsoft juist zijn, kan dit voor het consultancybedrijf wel het einde van hun samenwerking met Microsoft betekenen, wat waarschijnlijk grote negatieve financiële gevolgen zal hebben, laat staan juridische.

Heeft iemand de film Jerry Maguire gezien?
Sometimes when you loose you actually are winning.
Heeft iemand het rapport gezien?

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-09-29T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.