Ross Systems komt in Chinese handen

Erp-leverancier Ross Systems wordt overgenomen door CDC Software. Met de overname is zo'n zeventig miljoen dollar gemoeid. In Nederland werken dertig mensen bij de vestiging in Utrecht.

CDC Software is een volledige dochter van Chinadot.com en biedt bedrijfssoftware onder de noemer Power in Azië aan. Het bedrijf werkt reeds samen met Ross Systems voor de distributie van deze software. Ross Systems levert erp-software aan de procesindustrie.
 
Nu het in handen komt van CDC verwacht de oorspronkelijk Amerikaanse firma meer financiële armslag te krijgen voor verdere productontwikkeling en forceert het een toegang tot China, waar een interessante markt lonkt. Volgens het bedrijf beschikt dat land over een omvangrijke eigen procesindustrie en besteden multinationals steeds vaker de productie uit naar China. Ross Systems kan gebruikmaken van de distributiekanalen van CDC Software in China en de technische faciliteiten, zoals een softwareontwikkelcentrum in Shanghai.
 
Volgens een woordvoerster van Ross Systems is Chinadotcom Corporation in Hongkong opgericht en heeft de Chinese overheid er een belang in. Dochterbedrijf CDC nam recentelijk ook een meerderheidsbelang in Industri-Matematik, een leverancier van ketenbeheersoftware.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-09-24T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.