T-Systems koopt Duitse SAP-specialist Zeda

T-Systems neemt Zeda over, het Duitse dochterbedrijf van het bouw- en woninginrichtingsconcern Vorwerk. Het is het derde grote contract in Duitsland in korte tijd.

Bij Zeda - Gesellschaft für Datenverarbeitung und EDV-Beratung - uit Wuppertal werken tweehonderd mensen die in 2002 goed waren voor een omzet van 28 miljoen euro. Het bedrijf - voluit ZEntrale DAtaverarbeitung geheten - is als sinds 1970 actief. Het heeft zich geheel toegelegd op SAP-maatwerkoplossingen voor de meubelindustrie.
 
In het verlengde van de aankoop van Zeda heeft T-Systems ook een uitbestedingscontract met Vorwerk (46.000 medewerkers) gesloten, waarbij de it-dienstverlener wereldwijd het beheer van de rekencentra, netwerken en toepassingen overneemt, alsmede de helpdesk. Naar verluidt bedraagt de waarde van het langjarige contract ettelijke miljoenen.
 
Recent sloot T-Systems, de it-dienstentak van Deutsche Telekom - nog een groot servicecontract met autofabrikant Daimler Chrysler en een uitbestedingsovereenkomst met WestLB Bank, waarbij het de it- en printingactiviteiten overneemt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-09-24T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.