Illegale Bluetooth-producten aangepakt

TDK Systems waarschuwt wederverkopers en consumenten voor namaak Bluetooth-accessoires. Het bedrijf ontdekte dat zo'n 50 procent van de Bluetooth-producten niet de officiële kwalificatieprocessen hebben doorlopen.

Een groot percentage is zelfs in strijd met de handelsmerk-standaarden. Dit kan tegen het einde van het jaar opgelopen zijn tot 85 procent, waarschuwt TDK. De namaakproducten bieden vaak niet dezelfde interoperabiliteit en ondersteuning als de gekwalificeerde apparaten. Dit kan een belemmering vormen voor brede acceptatie van draadloze technologie, aldus TDK Systems.
 
De Bluetooth Special Interest Group is een campagne gestart waarin ze haar leden over de hele wereld oproept uit te kijken naar de nepproducten. Via e-mail kan een lid verdachte handelsmerken en vermeende schendingen rapporteren.
 
Nick Hunn, managing director bij TDK: "Iedereen die twijfelt of ze een legaal product hebben gekocht of verkopen, kan naarhttp://www.bluetooth.com/sig/membership.asp gaan. Als de bedrijfsnaam die op de verpakking staat niet in de lijst is opgenomen, kun je concluderen dat het om een namaakproduct gaat."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-09-26T00:00:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.