Rambus: gesterkt door afwijzing Hooggerechtshof

Rambus ziet zijn royaltie-kruistocht gesteund door de afwijzing van het Amerikaanse Hooggerechts het hoger beroep van geheugenproducent Infineon te horen.

Geheugenontwerper Rambus had een overwinning geboekt in zijn rechtszaak om patenten tegen Infineon. Het Amerikaanse beroepshof had namelijk een eerdere uitspraak van het federale hof weer teruggedraaid. Volgens het federale hof was Infineon niet schuldig aan schending van patenten die Rambus claimt op geheugenchiparchitectuur.
 
Het beroepshof annuleerde deze uitspraak, samen met het oordeel dat Rambus heeft gefraudeerd door zijn patenten en -aanvragen te verzwijgen voor standaardisatie-organisatie Jedec (Joint Electron Devices Engineering Council). Die organisatie is verantwoordelijk voor onder meer de open geheugenstandaard sdram.
 
Dit schrappen van eerdere uitspraken betekende een forse juridische winst voor Rambus. Die Amerikaanse ontwerper van geheugenchips eist al geruime tijd royaltievergoedingen van geheugenchipmakers. Aanvankelijk gold dit voor het bedrijfseigen geheugentype rdram, dat in de markt niet bepaald het succes is geworden dat Rambus en partner Intel hadden voorspeld. Na het uitblijven van marktsucces kwam de geheugenfirma met patenten en claims op het industriestandaard sdram-type, inclusief opvolger ddr sdram.
 
Het Amerikaanse Hooggerechtshof weigert nu het hoger beroep van Infineon in behandeling te nemen. Juristen noemen dit op zich niet opmerkelijk; het hoogste hof kan slechts een klein deel van het totale 'aanbod' van zaken aannemen. Dit gebeurt op basis van het juridische gewicht van de diverse zaken en de simpelweg beperkte capaciteit van het Hooggerechtshof.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-10-08T00:00:00.000Z Jasper Bakker