EMC lanceert middelzware nas-apparaten

EMC lanceert nieuwe modellen in zijn reeks middelzware opslagsystemen. Één van deze nas-apparaten (network attached storage) draait de opslagvariant van Windows 2003.

De nieuwe opslagproducten omvatten onder meer het Netwin 2000 nas-systeem, dat op Windows Storage Server 2003 draait, de Celerra NS600S en de toegangspoort (gateway) Celerra NS600G. Laatstgenoemde heeft zelf geen opslagcapaciteit, maar verbindt reguliere netwerken met san-apparatuur (storage area network), veelal in gebruik bij grote bedrijven.
 
Opslagleverancier EMC mikt met zijn nieuwe hardware op middelgrote bedrijven en departementen van grote ondernemingen. Van oudsher concentreert EMC zich meer op de bovenkant van de opslagmarkt, maar nas-directeur Jim Holley zegt dat het bedrijf zijn blikveld nu sterk verbreed. "Onze strategie is om actief te zijn op alle fronten: bovenkant, midden en instapniveau."
 
Onderzoeksbureau IDC verwacht dat de nas-markt, die vorig jaar daalde naar een omzet van 1,54 miljard dollar, dit jaar groeit naar een omzet van 1,77 miljard dollar. Tegen 2007 ligt de omzet op 3,17 miljard dollar, luidt de voorspelling. Opslagleverancier Network Appliance is volgens omzetmetingen van IDC momenteel de grootste speler in deze markt. EMC was in het tweede kwartaal vorig jaar nog de grootste, maar is gepasseerd door zijn concurrent.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-10-01T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.