Peoplesoft voert eerste ontslagen door

Peoplesoft is begonnen aan de eerste ronde ontslagen om zijn doel van zeven procent personeelsvermindering te halen.

Dit is een gevolg van de overname van JD Edwards. Het samengaan van de softwareleveranciers is eind augustus rondgekomen, na een lange periode van onzekerheid vanwege Oracle's plotseling geuite intentie Peoplesoft over te nemen. Dit schiep onzekerheid over de beoogde koop van JD Edwards.
 
Peoplesoft liet begin september weten ongeveer duizend banen te schrappen om daarmee komend jaar 207 miljoen dollar te besparen. Het merendeel van de ontslagen betreft algemene en administratieve functies die overlappen vanwege de inlijving van JD Edwards. Sommige mensen worden op andere functies gezet.
 
De geplande ontslagen zijn vorige week begonnen. Het is nog niet bekend hoeveel werknemers er tot op heden zijn weggestuurd. De Amerikaanse woordvoerder Steve Swasey zegt dat het bedrijf deze maand met meer details komt bij de presentatie van zijn financiële resultaten voor het derde kwartaal.
 
Ondertussen vecht Peoplesofts directie door om Oracle's vijandige overname af te weren. Daarnaast is er nu speculatie opgelaaid over verdere overname-ambities van Peoplesoft. De Duitse directeur Stefan Hoechbauer zou tegenover het financiële dagblad Handelsblatt hebben verklaard dat Peoplesoft op de uitkijk is voor nieuwe aankopen om zijn positie in Europa en met name Duitsland te versterken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Er is maar één erp leverancier met een echt homogene groep wereldwijd sinds de wereld van ERP systemen zijn intrede deed in 1990. The Scala Group met zijn Scala Business Solutions Erp systemen onder andere met wereldwijde reputatie in 82 landen.
Vele Global implementaties werden verricht door verschilende Scala partners met de verschillende culturen. Een systeem die oplossingen biedt voor de kleine ondernemer tot multinational en dan nog eens op verschillende platformen, 32 verschillende talen met verschillende fiscale systemen. Dat is eens een opnbaring voor de Nederlandse IT -wereld. Toen al had Nederland een flinke achterstand opgelopen.
Velen wilden deze Scala group overnemen: De Sema Group ......... de anderen noem ik maar niet. Hoe kan ik dit weten. Wel was ik vanaf 1994 tot 1998 een Distributeur van de Benelux geweest. Velen lonkten naar Scala....... Velen probeerden zelfs de naam van het product te concipieren, maar dat was slechts een etiket wat op het product werd geplakt. De oude gewoonten zoals uurtje factuurtje gingen gewoon verder.
Terwijl juist met Scala werkwijze het uurtje factuurtje tot het verleden behoort. Scala kent een prijs, fixed! Niet goed geld terug!
ing. F.A. Schwab / Fastware Management Consultancy
meer weten www.succesvol-implementeren.nl

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-10-02T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.