Versatel verhoogt omzet in tweede kwartaal fors

Telecombedrijf Versatel zag zijn omzet in het tweede financiële kwartaal stijgen van 87,1 miljoen euro een kwartaal eerder tot 120 miljoen nu. Deze toename komt voor een groot deel uit de Duitse acquisities van het bedrijf.

De in maart dit jaar afgeronde overname van de Duitse telecombedrijven Tesion en Completel namen 27 miljoen euro van de omzetstijging voor hun rekening. Zonder deze overnames stegen Versatels inkomsten over deze periode met 6 miljoen euro. Door de acquisities evenaren de Duitse activiteiten nu die van Versatel in Nederland.
 
De nettowinst die het telecombedrijf in zijn eerste kwartaal realiseerde is dit kwartaal omgeslagen in een nettoverlies van 11,5 miljoen euro. Versatel cfo Mark Lazar zei vanmorgen op een persconferentie in het Amsterdamse hoofdkantoor dat de 1 miljoen euro winst uit het eerste kwartaal eenmalig was door een schikking met Deutsche Telekom. Hij verwacht in de loop van 2004 weer nettowinst te realiseren.
 
Versatel heeft in het afgelopen kwartaal zijn dsl-aansluitingen (digital subscriber line) met 21 duizend zien groeien tot 69 duizend in totaal. De helft van deze aansluitingen kan het telecombedrijf zelf bedienen met de ruimte die het huurt in 170 wijkcentrales van KPN. De andere helft neemt Versatel via KPN Mxstream af. Het bedrijf is van plan om de komende tijd het aantal wijkcentrales waar het ruimte huurt uit te breiden.
 
Ook internetaanbieder Zon acht Lazar cruciaal voor Versatel. In juni breidde het bedrijf zijn belang in Zon uit tot 100 procent door Free Label en Radio 538 uit te kopen. Het bedrijf zegt naar honderdduizend dsl-aansluitingen te streven.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-08-06T00:00:00.000Z Sytse van der Schaaf
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.