BT vergroot winst bij stabiele omzet

British Telecom heeft in zijn eerste kwartaal de nettowinst opgeschroefd, terwijl de omzet gelijk bleef. Het concern, dat zijn eigen mobiele telefoondochter Mmo2 verzelfstandigde, wil deze markt opnieuw betreden.

In zijn eerste financiële kwartaal van het boekjaar 2003 boekte het telecombedrijf een nettowinst van 489 miljoen euro. Dat is een stijging van 62 procent ten opzichte van het vorige kwartaal. De omzet bleef ten op zichte van dat kwartaal ongeveer gelijk op 6,4 miljard euro. Het ziet echter wel de inkomsten uit vaste telefonie teruglopen.
 
BT ceo Ben Verwaayen is blij met de winstgroei. Hij wijst vooral de bedrijfsbesparingen en nieuwe activiteiten aan als de belangrijkste oorzaken voor het nettoresultaat. Een groot deel van de winst wordt gebruikt om de lange termijn schuld af te lossen. BT meldt dat deze schuld nu teruggebracht is tot 12,6 miljard euro. Halverwege 2002 lag dit nog op 17,4 miljard.
 
Daarnaast maakte het concern deze week bekend dat het op zijn thuismarkt opnieuw begint met mobiele telefonieactiviteiten. BT biedt Britse consumenten de mogelijkheid om een gezin met de mobiele telefoon gratis te laten bellen met het thuisfront. Het concern werkt samen met T-Mobile om deze dienst aan te kunnen bieden.
 
Ook meldt het bedrijf dat het proeven doet om deze abonnementsvorm uit te breiden naar de zakelijke markt. Het wil in de toekomst zakenmensen in publieke BT Openzone plekken de mogelijkheden bieden om via bluetooth mobiele telefoongesprekken ook over goedkopere vaste lijnen te leiden. Het concern verwacht in 2005 met dergelijke diensten op kwartaalbasis 420 mijoen euro om te zetten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-07-31T00:00:00.000Z Sytse van der Schaaf
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.