Econocom voorziet stabilisatie voor 2003

De omzet van het Frans-Belgische Econocom voor het eerste halfjaar van 2003 fors gestegen, met 23 procent, tot 515 miljoen euro. Als de gedane overnames niet worden meegerekend, blijft de omzet 'stabiel'.

De overname in 2002 van Comdisco France/Promodata, van Synopse en van de onderhoudsactiviteiten van Tasq hebben duidelijk hun uitwerking op de voorlopige cijfers van Econocom voor de eerste zes maanden van 2003 : de omzet stijgt met 23 procent en de winst zelfs met 35 procent (7,8 miljoen euro).
 
De afdeling Financial Services (leasing) kende een forse groei, vooral dankzij de integratie van Comdisco France/Promodata. De afdeling Products en Services lijdt daarentegen nog steeds onder de zwakke vraag vanuit de markt. Managed Services gaat gebukt onder een sterke prijsdruk. Over heel het jaar 2003 moet deze afdeling zowel voor de omzet als voor de winst een stabiel resultaat kunnen neerzetten.
 
Econocom benadrukt in een officiële mededeling dat de groei in de eerste helft van 2003 niet mag worden geëxtrapoleerd naar het hele jaar. "Gezien de huidige economische situatie voorziet de groep geen verdere stijging van de resultaten, maar eerder een stabilisering. Ze zullen niet veel afwijken van de resultaten over 2002."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-07-30T00:00:00.000Z Redactie Computable/Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.