Managed hosting door True

Cgey brengt bod uit op Transiciel

De kogel is door de kerk: Cap Gemini Ernst & Young brengt na maanden van onderhandelen een bod uit op zijn Franse concurrent Transiciel. Britse media melden overigens dat HP nog steeds op de loer ligt voor een bod op Cgey.

Het overnamebod heeft een geschatte waarde van 244 miljoen euro. Transiciel (omzet: 565 miljoen euro, 7400 medewerkers) wordt samengevoegd met Sogeti, de op lokale markten gerichte dochtermaatschappij van Cgey. De nieuwe combinatie Sogeti/Transiciel zal op een omzet liggen van ruim 1,1 miljard euro en telt dertienduizend medewerkers. De leiding komt in handen van Transiciels bestuursvoorzitter Georges Cohen en de huidige Sogeti-topman Luc-Fran�ois Salvador.
 
Volgens Cgey betekent de inlijving van Transiciel een versterking van de activiteiten op de lokale markten, in het bijzonder Frankrijk, Spanje en de Benelux. In Nederland is Sogeti ruim een jaar geleden gestart als bundeling van de Cap-onderdelen Iquip, G&D en Twinsoft. Met de overname van Transiciel komt daar straks het voormalige UCC uit Nieuwegein bij. Transiciel nam deze detacheerder in 2001 over. Momenteel werken er in Nieuwegein 350 medewerkers (omzet 2002: 204 miljoen euro).
 
Britse media melden dat Hewlett-Packard nog steeds overweegt een bod uit te brengen op Cgey. De gesprekken daarover werden in de afgelopen zomer afgebroken, omdat beide partijen het niet eens konden worden over de prijs. Nu er weer allerlei positieve geluiden opduiken over het nabije herstel van de technologiesector, zou HP een nieuwe poging willen wagen, aldus ingewijden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-10-21T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.