Veritas ziet omzet en winst fors toenemen

Veritas Software heeft in het tweede kwartaal van 2003 een recordomzet behaald van 413 miljoen dollar. Dit ligt 13 procent boven het resultaat in hetzelfde kwartaal vorig jaar.

De nettowinst bedroeg in het tweede kwartaal van 2003 49 miljoen dollar. In het tweede kwartaal van 2002 was de nettowinst 26 miljoen. Deze winst is exclusief boekhoudkundige aanpassingen, zoals afschrijving van ontwikkelde technologie, immateriële goederen, onderzoek en ontwikkeling, het verlies op strategische investeringen en aanpassingen voor inkomstenbelastingen.
 
"We hebben het kwartaal afgesloten met een record van 2,4 miljard dollar in kas en door de hoge omzet hebben we onze verwachtingen overtroffen. We hebben zo'n 122 miljoen aan contante bedragen uit de verkoopactiviteiten gegenereerd", zegt Ed Gillis, executive vice-president en cfo van Veritas Software. "De raad van bestuur heeft besloten om 300 miljoen dollar te reserveren voor het terugkopen van aandelen. Dit programma moet de verwatering van aandelen door de recente overname en het optieprogramma voor medewerkers verminderen."
 
"Voor het derde kwartaal van 2003, dat eindigt op 30 september 2003, verwachten wij een omzet rond de 425 miljoen dollar, dat is inclusief de omzet van Precise", zegt Gary Bloom, bestuursvoorzitter en ceo. "Hoewel onze activiteiten in de Verenigde Staten momenteel sterk staan, houden we in de voorspellingen rekening met het seizoensgebonden karakter van de Europese markt. Door ons aanpassingsvermogen en het robuuste productaanbod, inclusief de nieuw verworven technologie verwachten we voor het vierde kwartaal een voortzetting van de positieve trend."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-07-25T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.