Veel aandacht voor beveiliging in Longhorn

Op de Professional Developers Conference bood Chief Software Architecture Officer Bill Gates de 7000 aanwezige ontwikkelaars een eerste blik op 'Longhorn', de opvolger van Windows voor clientsystemen.

Beveiliging staat bovenaan in het prioriteitenlijstje bij Microsoft. Op deze bijeenkomst in Los Angeles stond het in ieder geval in het middelpunt van de belangstelling, met Bill Gates zelf die zowel de noodzaak om verder te werken aan de kwaliteit van software als het creëren van veilige communicatiesystemen tussen toepassingen benadrukte. Binnen Microsoft wordt hier aan gewerkt door intensievere testprocedures en een heroriëntatie van de bedrijfscultuur. Er werd tevens uitgebreid aandacht besteed aan Ngscb, de Next Generation Secure Computing Base voor de veilige client in de toekomst en een onderdeel van Longhorn.
 
Longhorn blijkt meteen ook een stevig herwerkte versie te zijn, met zowel een nieuw hart (omschreven als de 'fundamentals') als nieuwe technologieën voor de gebruikersinterface en het afbeelden van verschillende types data (Avalon), de opslag van data en de toegang tot die data (Win FS, een gestandaardiseerd datasysteem en meteen ook de vervulling van Bill Gates' persoonlijke heilige graal), evenals uitgebreide mogelijkheden voor Web services en communicatie tussen toepassingen (Indigo). Voor software-ontwikkelaars was er Win FX, dat voortborduurt op het .Net raamwerk en onder meer een gestandaardiseerd ontwikkelingsmodel voor Windows- en Web-toepassingen biedt.
 
Longhorn is er overigens zeker nog niet voor morgen, want de eerste bèta komt pas in de tweede helft van 2004 beschikbaar, terwijl de definitieve versie minstekns een jaar later verschijnt. Microsoft stelt dat het nog nooit een belangrijk product zo vroeg heeft voorgesteld aan een groter publiek, maar het wil maximale feedback en input.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

"Longhorn" ??
Beta 1 in half 2004, en de Final version één jaar later (2005)?
"Longhorn"...,
Je kan dan beter zeggen: "Long-Thorn" !!

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-10-28T00:00:00.000Z Redactie Computable/Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.