Winst Copaco daalt sterk, omzet daalt licht

Eindhovense distributeur Copaco rapporteert een (voorlopige) omzet van 174 miljoen euro over eerste halfjaar van 2003, met een winst van 1,7 miljoen euro.

De in de eerste helft van 2003 geboekte omzet van Copaco ligt duidelijk onder het niveau van een jaar geleden.. In dezelfde periode in 2002 was dat nog 193,7 miljoen euro. Een daling van ruim 10 procent dus . Voor de nettowinst geldt een nog sterkere afname. De nu geraliseerde 1,7 miljoen euro is meer dan een halvering ten opzichte van vorig jaar. In 2002 stond de omzet ook al onder druk. Die daalde toen ten opzichte van het voorgaande jaar al van 212,2 miljoen euro naar 193,7 miljoen euro, maar toen steeg de winst nog van 2,4 miljoen euro naar 3,5 miljoen euro.
 
Evenals bij de bekendmaking van de voorlopige halfjaarcijfers in 2002 constateert Copaco ook nu weer 'veel onzekerheid in de markt'. Het persbericht meldt verder dat er is nog geen herstel over de hele linie zichtbaar is bij de klanten van Copaco. Daarom doet het bedrijf nog geen uitspraken over de verwachtingen van winst en omzet over het gehele boekjaar 2003. Op 28 augustus 2003 worden de definitieve cijfers over het eerste halfjaar vrijgegeven.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-07-25T00:00:00.000Z Redactie Computable/CRN
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.